Anti-Aging

Collageenstimulatietherapie

Collageenstimulatietherapie werkt op het natuurlijk herstelvermogen van de huid. Het is een combinatiebehandeling van bindweefselmassage en microneedling. Deze behandeling heeft een gunstig effect op de conditie van uw huid.

Wat is bindweefselmassage

Door middel van een speciale massage worden op een gecontroleerde manier heel kleine haarscheurtjes gemaakt in de lederhuid (2e huidlaag). De opperhuid (1e huidlaag) blijft hierbij gesloten. De doorbloeding wordt hierdoor geactiveerd waardoor de cellen beter voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen. Dit resulteert in een betere celstofwisseling en zet de huid aan om zich te repareren.

Wat is microneedling

Bij een microneedling wordt gebruik gemaakt van een huidroller met kleine, fijne naaldjes. Deze huidroller maakt microscopisch kleine gaatjes (250 tot 300 per cm² ) in het huidoppervlak. Het gevolg hiervan is, dat het natuurlijke reparatieproces van de huid in gang wordt gezet. De groeifactoren zorgen voor de stimulatie en nieuwe aanmaak van collageen- en elastinevezels, die zich afzetten in het huidoppervlak. Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid.

Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen op te nemen. Tegelijk betekent dat, dat u zeer kritisch moet zijn op hetgeen u op uw huid gebruikt. Laat u ook hierin goed adviseren. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na zes tot acht weken op zijn top zijn.

Het reparatieproces zal zich na een collageenstimulatiebehandeling ca. vier tot zes weken in de huid voortzetten. Het is mogelijk om een collageenstimulatiebehandeling eenmalig te laten doen. Voor het beste resultaat raden wij u aan om te starten met een kuur. U doet dan om de vier tot zes weken één behandeling.

Resultaten

De collageenstimulatietherapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidstructuur bij onder andere verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in het aangezicht en decolleté.

We werken met het natuurlijk herstelvermogen van de huid. Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen moeten er in de huid voldoende grondstoffen aanwezig zijn om de huid de nieuwe vezels aan te kunnen laten maken. De collageenstimulatietherapie kan worden ondersteund met voedingssupplementen en vitamines voor het optimaliseren van de collageenproductie, zoals de natuurlijke nuticosmetics van Laviesage.

Overige Behandelingen

Wrickle-Peeling

Geschikt voor ieder huidtype en alle fases van huidveroudering met pigmentvlekken.

Bindweefselmassage

Littekens, rimpels, plooien, slecht doorbloede huid, dunne huid, striae, panniculose, voorbehandeling bij chirurgische ingrepen.

Glogaue Classificatie

Type I mild – leeftijd tussen 28 en 35 jaar – geen tot nauwelijks rimpelvorming
Type II matig – leeftijd tussen 35 en 50 jaar – rimpelvorming alleen bij beweging van het gelaat
Type III gevorderd – leeftijd tussen 50 en 65 jaar – zichtbare rimpels in ruststand
Type IV ernstig –  leeftijd tussen 60 en 75 jaar – uitgebreide rimpelvorming van het gehele gelaat