Littekens

Collageenstimulatietherapie werkt op de natuurlijk herstelvermogen van de huid. Deze behandeling heeft een gunstig effect op de conditie van uw huid.

Wat is microneedling

Bij een microneedling wordt gebruik gemaakt van een huidroller met kleine, fijne naaldjes. Deze huidroller maakt microscopisch kleine gaatjes (250 tot 300 per cm² ) in het huidoppervlak. Het gevolg hiervan is, dat het natuurlijke reparatieproces van de huid ingang wordt gezet. De groeifactoren zorgen voor de stimulatie en nieuwe aanmaak van collageen- en elastinevezels, die zich afzetten in het huidoppervlak. Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid.

Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, tot wel 200 keer beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen op te nemen. Tegelijk betekent dat, dat u zeer kritisch moet zijn in hetgeen u op uw huid gebruikt. Laat u ook hierin goed adviseren. Na de behandeling zal de textuur van de huid veranderen en na  zes tot acht weken op zijn top zijn.

Voor de behandeling van diepe rimpels, (acne)littekens en striae wordt met langere naaldjes gewerkt. Bij deze behandeling is het noodzakelijk dat u een verdovingscrème meeneemt. Zonder verdovingscrème kan u niet behandeld worden Deze crème is uitsluitend verkrijgbaar op recept en wij verzoeken u dan ook dit via uw huisarts aan te vragen. Het gaat hier om Emla®-crème in een tube van 30 ml. De hersteltijd van de huid duurt iets langer dan bij de gewone collageenstimulatietherapie.

Het reparatieproces zal zich na een collageenstimulatiebehandeling ca. zes tot acht weken in de huid voortzetten. Het is mogelijk om een collageenstimulatiebehandeling eenmalig te laten doen. Voor het beste resultaat raden wij u aan om te starten met een kuur. U doet dan om de zes tot acht weken één behandeling.

Resultaten

De collageenstimulatietherapie resulteert in een duidelijke verbetering van de huidstructuur bij acnelittekens in het gezicht, ingezonken littekens op het lichaam en striae.

We werken met het natuurlijk herstelvermogen van de huid, om dit zo goed mogelijk te laten verlopen moeten er in de huid voldoende grondstoffen aanwezig zijn om de huid de nieuwe vezels aan te kunnen laten maken. De collageenstimulatietherapie kan worden ondersteund met voedingssupplementen en vitamines voor het optimaliseren van de collageenproductie, zoals de natuurlijke nuticosmetics van Laviesage.