Speciale Massagetechnieken

Bindweefselmassage

Door middel van een speciale massage worden op een gecontroleerde manier hele kleine haarscheurtjes gemaakt in de lederhuid (2e huidlaag). De opperhuid (1e huidlaag) blijft hierbij gesloten. De doorbloeding wordt hierdoor geactiveerd waardoor de cellen beter voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen. Dit resulteert in een betere celstofwisseling. Ook zet het de huid aan om zich te herstellen.

Rimpels, plooien, littekens, slecht doorbloede huid,dunne huid, striae, panniculose, voorbehandeling bij chirurgische ingrepen 

Bindweefselmassage_gezicht__5_

Pincementsmassage gezicht. De methode van Dr. Jacquet

De snelle pittige kneepjes van de pincements hebben een intensieve uitwerking op de huid. Pincementsmassage  wordt loodrecht op de splijtrichting van de huid gegeven. De structuur van de huid wordt door de pincementsmassage in zeer gunstige zin beïnvloed. De huid zal in veerkracht toenemen en de circulatie zal zichtbaar verbeteren. De pincementsmassage beïnvloedt direct het zenuwstelsel in de huid, dit veroorzaakt een normalisering van de weefselspanning. En indirect zorgt de pincementsmassage voor de verbetering van alle huidfuncties. De pincementsmassage wordt zo gegeven, dat rekening wordt gehouden met de structuur en de conditie van uw huid.

Rimpels, plooien, littekens, dunne huid,nerveuze huid, couperose, acne, ongelijkmatige pigmentatie

Pincementmassage__7_

Lymfedrainage gezicht. De methode van Dr. Vodder

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zeer zachte, ritmisch uitgevoerde massage van de huid. De druksterkte van de handgrepen is zo gering, dat lymfedrainage al kort na een cosmetische operatie uitgevoerd kan worden. Door de specifieke aard van de techniek zorgt lymfedrainage voor een verbetering van de afvoer van opgehoopt vocht (zwelling) en afvalstoffen (b.v. van de verdoving of narcose). Hierdoor wordt de genezing bevorderd en het spanningsgevoel in het geopereerde gebied sterk verminderd. Bovendien geeft een lymfedrainagebehandeling een ontspannen gevoel en vermindert de eventueel aanwezige pijn na een operatie.

Oedeem en stuwing na een operatie, zoals een oogcorrectie of een facelift. Maar ook geschikt bij een bloeduitstorting, rosacea stadium I en II, couperose, acne, verbrandingen, keloïd en littekens

Voor het beste resultaat moeten deze massages in kuurverband (tien behandelingen) gedaan worden.

Bewust levende mensen zijn nooit oppervlakkig en streven ernaar om al hun handelingen in harmonie te brengen met de wereld waarin ze leven. Een bewust levend mens zal er daarom altijd naar streven ook de handen bewust te gebruiken, met name in het contact met de medemens, de dieren en de natuur.                                 

Adry Hermans