Acne

Acne is de meest voorkomende huidaandoening bij jonge mensen. Het belangrijkste hierbij is om de huid zo goed mogelijk te begeleiden, zodat er weinig tot geen littekens worden gevormd. Acne is een aandoening die ontstaat door een combinatie van factoren. De twee belangrijkste factoren zijn erfelijkheid en hormonen. Die kunnen op hun beurt weer getriggerd worden door andere oorzaken, zoals:

  • Overproductie van talgoorzaak: hormonaal, voeding, verkeerde cosmetica
  • Afsluiting van de talgklierafvoergangoorzaak: verkeerde cosmetica of persoonlijke hygiëne
  • Verdikte opperhuidoorzaak: storing in het verhoorningsproces
  • Vermeerdering van de Propioniumbacterieoorzaak: afsluiting van talgafvoergang
  • Irritatie en ontstekingen van de huid oorzaak: pus komt in de huid terecht

Vandaar dat er bij een acnehuid een combinatie nodig is van: doelgerichte behandelingen en producten, maar zal helaas ook uw leefstijl aangepast moeten worden om de acne onder controle te krijgen en te houden. Bij een acnehuid reageert ieder mens anders. We moeten hierbij samen een weg bewandelen die vooral voor u vol te houden is.

Acne-Clinical-Results

Acne Fruitzuur-Peeling

Geschikt voor acne gradatie I, II, III, vette huid, acnelittekens en ideaal voor jonge en verouderde huiden die last hebben van overmatige talgafscheiding en verwijde poriën. Deze acnepeeling is op een basis van aloë vera met een blend van salicylzuur en glycolzuur. Het salicylzuur werkt kalmerend op de talgklieren en zorgt ervoor dat een teveel aan talg de poriën niet afsluit. Glycolzuur breekt de keratine in de cel af. Het zorgt voor een zachte afschilfering van de dode huidcellen en voor een snellere celvernieuwing. Dit dubbele effect maakt het een uitstekende, veilige en zachte peeling. U kunt een prikkelend, jeukend gevoel krijgen als het product aangebracht wordt. Door het salicylzuur zal de huid warm en rood worden. Hierdoor komt het talg naar de oppervlakte. De huid zal strak en fris aanvoelen en kan binnen 24 uur gaan schilferen en donker lijken door het lichte afschilferen van de donkere huidcellen. Dit zal snel minder worden.

Acnereiniging

Deze behandeling is geschikt voor een jonge huid met mee-eters en/of een milde acne, gradatie I. Er wordt gereinigd met twee verschillende cleansers, één met glycolzuur en de andere met salicylzuur, dit om de huid iets te verdunnen. Daarna worden maximaal 15 minuten de onreinheden verwijderd. 

Sommige ziektenkostenverzekeringen vergoeden acne behandelingen. Sancos is geregistreerd bij de VEKTIS voor een AGB-code van acne. Vraag eerst na bij uw ziektekostenverzekering of u hiervoor verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn.

Acne Gradaties

Gradatie I mild
Hier en daar een blackhead (mee-eter) en /of whitehead, vette T-zone
Soms rode ontstoken pukkeltjes en puistjes (pusvorming)
Gradatie II matig
Uitgebreid over het gehele gelaat black- en whiteheads
Hier en daar rode ontstoken pukkels en puisten (pusvorming)
Gradatie III hevig
De ontstekingen staan op de voorgrond over het gehele gelaat
Black- en whiteheads over het gehele gelaat aanwezig
Alleen in samenwerking met de huisarts of dermatoloog
Gradatie IV zeer ernstig
Voor een groot deel ontstekingen, sommige vloeien in elkaar over, vaak met
littekenvorming gepaard, niet alleen op het gelaat maar ook op rug en decolleté /borst. Vaak zijn er cysten aanwezig.
Doorverwijzen naar de dermatoloog.