Huid verbeterende Massagetechnieken

Voor de massage wordt de huid eerst goed gereinigd met twee verschillende fruitzuur-cleansers en na de massage wordt de behandeling afgesloten met een huidverbeterende repair crème. Dit wordt aangepast aan de behoefte en conditie van uw huid.  

Bindweefselmassage

Door middel van een speciale massage wordt de doorbloeding geactiveerd in de huid, waardoor de cellen beter voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen. Dit resulteert in een betere celstofwisseling. Ook zet het de huid aan om zich te herstellen.

Bindweefselmassage rug en gezicht
Rimpels, plooien, littekens, slecht doorbloede huid, atrofische/dunne huid, verslapte huid, striae, voorbehandeling bij chirurgische ingrepen 

Bindweefselmassage lichaam
Bij een bindweefselmassage lichaam wordt gestart met de rug, daarna met de andere onderdelen die u wilt: bovenarmen, bovenbenen of buik.
Huidverslapping, striae, panniculose, slechte doorbloede huid, rimpels, plooien 

Bindweefselmassage_gezicht__5_

Pincementsmassage gezicht.
De methode van Dr. Jacquet

De snelle pittige kneepjes van de pincements hebben een intensieve uitwerking op de huid. Pincementsmassage  wordt loodrecht op de splijtrichting van de huid gegeven. De structuur van de huid wordt door de pincementsmassage in zeer gunstige zin beïnvloed. De huid zal in veerkracht toenemen en de circulatie zal zichtbaar verbeteren. De pincementsmassage beïnvloedt direct het zenuwstelsel in de huid, dit veroorzaakt een normalisering van de weefselspanning. En indirect zorgt de pincementsmassage voor de verbetering van alle huidfuncties. De pincementsmassage wordt zo gegeven, dat rekening wordt gehouden met de structuur en de conditie van uw huid.

Rimpels, plooien, littekens, dunne huid, nerveuze huid, couperose, acne, ongelijkmatige pigmentatie

Pincementmassage__7_

Lymfedrainage. De methode van Dr. Vodder

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zeer zachte, ritmisch uitgevoerde massage van de huid. De druksterkte van de handgrepen is zo gering, dat lymfedrainage al kort na een cosmetische operatie uitgevoerd kan worden. Door de specifieke aard van de techniek zorgt lymfedrainage voor een verbetering van de afvoer van opgehoopt vocht (zwelling) en afvalstoffen (b.v. van de verdoving of narcose). Hierdoor wordt de genezing bevorderd en het spanningsgevoel in het geopereerde gebied sterk verminderd. Bovendien geeft een lymfedrainagebehandeling een ontspannen gevoel en vermindert de eventueel aanwezige pijn na een operatie.

Lymfedrainage gezicht.
Bij een bloeduitstorting, oedeemvorming in het gezicht, rosacea stadium I en II, couperose, actieve acne, verbrandingen, keloïd en littekens 

Lymfedrainage na een cosmetische operatie
Oedeem en stuwing na een operatie, zoals een oogcorrectie of facelift. Ook geschikt na een ongeluk waardoor er oedeem of blauwe plekken in het gezicht aanwezig zijn  
Het beste is dat u één dag na de cosmetische operatie start met de lymfedrainage. De eerste 4 tot 5 dagen iedere dag een lymfedrainage, dit om zo snel mogelijk de blauwe plekken op te laten lossen en vochtophopingen te laten slinken. Daarna een paar keer om de dag; hoe vaak is afhankelijk van uw huidconditie op dat moment. 
De eerste paar dagen wordt er niet op de aangedane plek gewerkt maar eromheen; de behandeling duurt vaak dan korter, ongeveer 15 minuten. Wanneer de huid het kan hebben, wordt het behandelgebied uitgebreid.  

Vodder-hoofd-borst-227x300