Elektrisch Ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren definitief te verwijderen. Er bestaan verschillende methodes. Afhankelijk van uw haargroei en de gevoeligheid van uw huid wordt bekeken welke methode het beste bij u past. 

Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna er stroom op het naaldje komt en het haarzakje en de omgeving worden vernietigt. Hierdoor kunnen er geen voedingstoffen meer via het bloed het haarzakje bereiken en stopt de haargroei. Elektrisch ontharen is niet geheel pijnloos. Wel kan de stroomsterkte aangepast worden, zodat het voor u goed te ondergaan is.  

855619223-500x300

Totdat het totale gebied is onthaard, moet u regelmatig een behandeling ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één à twee jaar. De tijdsduur en de frequentie van de behandelingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid haren die verwijderd moeten worden. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.  

Als de oorzaak van overbeharing ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling één of twee keer per jaar laten verwijderen. 

Sommige ziektenkostenverzekeringen vergoeden elektrisch ontharen behandelingen. Sancos is geregistreerd bij de VEKTIS voor een AGB-code van elektrisch ontharen. Vraag eerst na bij uw ziektekostenverzekering of u hiervoor verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn.

Coaguleren haarvaatjes en bloedblaasjes

Met een speciale blendtechniek en een heel fijn naaldje wordt heel precies het haarvaatje of bloedblaasje weggebrand.

U moet rekening houden met het volgende:

couperose_wang

Waar het haarvaatje of bloedblaasje aangeprikt is, ontstaat er een klein korstje. Afhankelijk van het genezingsproces valt dit na 1 à 2 weken er vanzelf vanaf. U mag na twee dagen voorzichtig het plekje camoufleren.

Vermijd zoveel mogelijk alles wat de doorbloeding te heftig activeert zoals:

  • Grote warmte- en kouverschillen zoals aan sauna, stoombaden, te heet  douchen
  • Alcohol maakt het bloed dun en activeert de doorbloeding
  • Pittig eten
  • Te heet eten en drinken

Steelwratjes verwijderen

Het wegbranden van de steelwratjes wordt gedaan met de “zapper”. Door middel van warmte wordt het steelwratje heel snel binnen 1 à 2 seconde weggebrand. Het wratje verschrompelt en krijgt een donkerbruin tot zwarte kleur en wordt een korstje. Afhankelijk van het genezingsproces valt dit na 1 à 2 weken er vanzelf vanaf. U mag na twee dagen voorzichtig het plekje camoufleren.

images